PLNTS.com

De snelst groeiende kamerplanten webshop van Europa.

Partners

Springbok
Jan-Willem Bobbink – SEO
Chiel Menthen – Performance marketeer
Funnelboost
Tweakwise

Industrie

Retail
Plants

Diensten

Marketing
E-commerce
Strategie

We zijn begin 2021 vol enthousiasme de uitdaging aangegaan om PLNTS.com te helpen groeien. PLNTS.com is ontstaan uit een afstudeerproject in 2018, gericht op de verkoop van babyplanten. De aanpak was meteen een succes, wat resulteerde in een explosieve groei. In 2021 stond de volgende groeifase voor de deur. Deze online winkel had grote ambities en we zagen meteen de potentie.

Uitdaging

De uitdaging van PLNTS.com lag in het professionaliseren en uitbreiden van de marketingactiviteiten om verdere groei mogelijk te maken. Het doel was om actief te worden op meerdere kanalen en de resultaten van onder andere SEO, e-mailmarketing en social media te verbeteren.

Impact

Binnen 6 maanden is het marketingteam uitgebreid van één medewerker naar zes medewerkers. Er is geïnvesteerd in content marketeers en een creatief team bestaande uit een fotograaf, stylist en designer.

Hiernaast is er een nieuw Magento 2.0 headless e-commerce platform ontwikkeld, met een NextJS frontend. Dit nieuwe platform dient als solide basis om verdere groei te waarborgen. Tegelijkertijd is er een nieuw ERP- en WMS-systeem geïmplementeerd om een schaalbare situatie te creëren.

Op dit moment is de transitie van PLNTS.com in volle gang. We zien al positieve resultaten, maar we zijn ook benieuwd naar de impact op de langere termijn.

Strategisch plan

In januari 2021 zijn we gestart met een maturityscan voor PLNTS.com om effectieve en doelgerichte groei mogelijk te maken. Deze scan omvatte een grondig onderzoek naar verschillende disciplines, waaronder KPI’s, personeel, (online) marketing, IT/processen en assortiment.

Op basis van gedegen onderzoek hebben we een roadmap opgesteld voor de komende 12 maanden. Deze roadmap biedt de organisatie stabiliteit en vertrouwen om te investeren in de volgende stappen van groei.

Momenteel werken we hard samen met het team om de roadmap te realiseren. We zetten ons in om de doelen en strategieën uit te voeren en zo de groei van PLNTS.com te bevorderen

Wil jij ook inzetten op groei?

Ontdek hoe wij ook jouw e-commerce strategie kunnen versterken en je online prestaties naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Neem vandaag nog contact met ons op, zodat we samen kunnen werken aan het succes van jouw e-commerce business!

"Rens, de E-commerce guru van Nederland, verdient een dikke pluim! Zijn toewijding en expertise hebben het bedrijf laten groeien als nooit tevoren."
Jesse Mostert
Co-founder - PLNTS.com
Website by Thijs Drost
© E-commerce Architects 2024
Wij maken gebruik van 🍪’s – bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.