Carpetright

Interim E-commerce management

Carpetright

Partners

Youwe
Springbok
Funnelboost

Industrie

Retail
Home & living

Diensten

E-commerce
Performance marketing

Bij Carpetright heeft architect Rens gedurende 10 maanden ondersteuning geboden als interim e-commerce manager, met als doel de online aanwezigheid van Carpetright naar nieuwe hoogten te tillen. Gedurende deze periode hebben we succesvolle projecten geïmplementeerd en verschillende initiatieven ontplooid om de webshop te verbeteren.

Uitdaging

Door het plotselinge vertrek van hun e-commerce manager, ontstond bij Carpetright de dringende behoefte naar een ervaren professional om de voortgang van lopende e-commerce projecten te waarborgen. Dankzij het inschakelen van een interim e-commerce manager van E-commerce Architects zijn de lopende projecten opgepakt, en strategische initiatieven ingezet.

Impact

Carpetright worstelde al enige tijd met het aanbieden van gratis vloerstalen via de website. Door het opzetten van een efficiënt proces en het implementeren van de juiste software, kan Carpetright nu naadloos en effectief opereren. Deze strategische zet heeft geleid tot een forse toename in het aantal leads, waardoor de (online) verkoop van Carpetright aanzienlijk is gegroeid.

 

"In 2023 heeft Rens van E-commerce Architects ons 10 maanden ondersteund als interim e-commerce manager en naast de webshop ook het vertrek van de senior performance marketeer opgevangen. Zonder Rens hadden we dit niet kunnen opvangen: alle Magento-ontwikkelprojecten konden doorgaan en het externe search-bureau werd perfect aangestuurd. Misschien wel nog belangrijker was dat Rens vanaf dag 1 een sympathiek lid van het marketingteam was, altijd bereid anderen te helpen. Rens is een op en top professional."
Marcel Aalders
Head of marketing & e-commerce

Onze betrokkenheid bij Carpetright omvatte ook het optimaliseren van de performance marketing in samenwerking met het gerenommeerde online marketingbureau Springbok. We hebben gewerkt aan diverse kanalen, waaronder social ads, Google Ads en e-mailmarketing, om ervoor te zorgen dat Carpetright op deze platforms optimaal presteert.

Hiernaast is er een volledig redesign van de winkelpagina’s op de webshop doorgevoerd, waardoor de gebruikerservaring is verbeterd en klanten nu gemakkelijker hun weg kunnen vinden. Bovendien is er een belangrijke Magento-upgrade uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de webshop voorzien is van de nieuwste functionaliteiten en beveiligingsmaatregelen.

Heeft jouw webshop ook extra ondersteuning nodig?

Ontdek hoe wij ook jouw e-commerce strategie kunnen versterken en je online prestaties naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Neem vandaag nog contact met ons op, zodat we samen kunnen werken aan het succes van jouw e-commerce business!

Website by Thijs Drost
© E-commerce Architects 2024
Wij maken gebruik van 🍪’s – bekijk ons ​​privacybeleid voor meer informatie.